Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Llorenç de Montgai - CAMARASA (CATALUNYA)

(Referència: 7585)


Alçada del campanar 17.75
Descripció Altitud: 280 metres.
Església barroca. Consta d'una nau coberta amb una volta de llunetes i de dos passadissos laterals amb voltes bufades; té la capçalera recta i un presbiteri amb raconeres que permeten una volta de petxina que fa un quart d'esfera. El cor amb barana de fina balustrada descansa en un arc carpanell; té cancell. El frontis està obert amb un alt portal d'arc de mig punt dovellat sobre impostes i flanquejat per unes pilastres d'escàs relleu adossades als muntants; unes poques grades hi donen accés; al damunt hi té una fornícula sense imatge oberta per una petita finestreta, un petit òcul situat sobre mateix i, al centre, una cornisa angular de teules sobreposades; als laterals la cornisa és minsa o inexistent. Amplis i alts contraforts aixopluguen les capelles laterals. Els seus murs de paredat de peces marronoses tenen les cantoneres de carreus ben escairats.
Dimensions: 16'60 x 5'87 x 8'80 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total, inclosos els passadissos, arriba al 11'80 metres.
Campanar coetani del temple. Té planta gairebé quadrada (3'48 x 3'60 m) amb dos pisos separats per una simple motllura; el superior on s'hi ubica la cel·la està obert amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara, amb la del nord tapiada; hi pengen campanes. Està coronat per una destacada cornisa i un terrat amb barana d'obra i pinacles de bola als angles. Els seus murs són de paredat amb carreus a cantoneres, tots d'un material marronós. Una escala d'obra que va de paret a paret permet arribar fins a la cel·la.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple fent angle al sud-est del frontis encarat a llevant.
Alçada: 17'75 metres.
Esveltesa: 5
Protecció Bé inventariat
Identificador: IPA-22165
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (26-04-2004)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 25-11-2015


 • CAMARASA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 30-03-2020
  Convertir a PDF