Inventari de Campanes

Parròquia de la Mare de Déu de l'Assumpció de Pradell - PREIXENS (CATALUNYA)

(Referència: 7579)Alçada del campanar 17.25
Descripció Altitud: 317 metres.
Església aixecada en els segles XVII i XVIII. Consta d'una nau amb capelles laterals i un presbiteri poligonal de cinc costats cobert per una volta com de petxina. La capçalera recta està reforçada per robustos contraforts entre els quals hi ha obertes dependències. El frontis té un portal rectangular al qual s'hi accedeix per doble escala, un òcul a mitja alçada i una cornisa horitzontal que és l'extrem de la teulada de dos vessants que cobreix el temple perpendicularment al frontis. A la dreta del campanar hi puja una torre quadrada, lleugerament retirada respecte del frontis; arriba a l'alçada de la base de la cel·la; queda situada fora de l'àrea del temple, darrere la capçalera. Els seus murs són de carreus mitjans ben escairats de pedra marronosa disposats en filades regulars.
Campanar coetani del temple. Té planta quadrada (4'00 x 4'00 m aproximadament); està coronat per una cornisa motllurada, una teulada a quatre vessants. La cel·la té una motllura amb treball d'escacs sota a la seva base i està oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi pengen campanes. Els seus murs són de carreus ben escairats disposats en filades; la pedra, com tot el temple, és marronosa.
Situació: sobre el cos del temple una mica retirat de la façana sud; només en sobresurt el cos de la cel·la; forma angle amb el mur de la capçalera.
Alçada: 17'25 metres.
Esveltesa: 4,3
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-22315
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (2000)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 24-11-2015


 • PREIXENS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 25-02-2021
  Convertir a PDF