Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Vicenç - MENÀRGUENS (CATALUNYA)

(Referència: 7569)


Alçada del campanar 25.59
Descripció Altitud: 205 metres.
Església gòtica del segle XV modificada entre 1890 i 1900, engrandida el 1957 i el 1966 amb imitació del gòtic. Consta d'una nau coberta amb una volta ogival, transsepte, absis poligonal, cor i cancell. Els seus murs són de carreus desgastats pel temps en la part antiga que correspon a la capçalera, i de maó vist en la part moderna. Té un òcul calat a l'extrem sud del transsepte. El portal en arc de mig punt es troba en un cos més avançat del mur lateral de migdia.
Guarda un retaule barroc a l'altar major restaurat amb poc encert amb els baixos fets de nou; també conserva dos quadres del segle XVIII.
Campanar coetani del temple primer; té un primer cos de planta quadrada (3'47 x 3'47 m) i un de segon vuitavat afegit en el temps de les reformes del segle XIX; està coronat per una cornisa i una teulada piramidal octagonal. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara alterna; hi pengen algunes campanes. Els seus murs són de carreus mitjans ben escairats, erosionats sobretot a la part baixa antiga coetània de l'època gòtica; l'esfera horària es troba al dessota de la finestra oberta al costat de migdia. Per l'interior hi puja una escala metàl·lica, d'instal·lació recent, fent ziga-zaga; en arribar a la cel·la, per introduir-s'hi, cal aixecar la portella horitzontal que tanca la trapa oberta en el terra.
Situació: mig incorporat a l'ala dreta del temple cap al centre de la façana lateral sud en l'angle que fa amb el transsepte.
Alçada: 25'59 metres.
Esveltesa: 7,3
Protecció Bé inventariat
Identificador: IPA-22242
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (07-07-2002)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 24-11-2015


 • MENÀRGUENS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 30-03-2020
  Convertir a PDF