Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Miquel Arcàngel - CAMARASA (CATALUNYA)

(Referència: 7555)


Alçada del campanar 23.54
Descripció Altitud: 321 metres.
Església barroca aixecada cap el 1737. Consta de tres naus de cinc trams, un d'ells amb el cor i un altre que és el transsepte; té capçalera recta, cancell i un cor als peus. La nau central està coberta amb una volta de llunetes sobre tres arcs torals de mig punt; una cúpula sobre petxines s'aixeca al creuer amb tècnica de llunetes per donar obertura a quatre finestres rectangulars situades en creu; està coberta per un cimbori vuitavat. El cor descansa en un arc carpanell; unes tribunes queden obertes sobre les capelles laterals. Els seus murs són de maçoneria als laterals i de carreus mitjans irregulars al frontis; tot l'interior està pintat de blanc intens. El frontis té un portal rectangular amb pilastres adossades als muntants, entaulament i frontó triangular; una finestra rectangular a mitja alçada i, per coronament, una cornisa horitzontal amb curvatura convexa al centre, un pinacle al cim i un altre a l'extrem dret.
Dimensions: 31'82 x 8'63 x 13'55 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total de les tres naus fa 17'89 metres; la cúpula arriba a 19'67 metres d'alçada.
Arquitecte: Santamaria, de Linyola.
Guarda una imatge gòtica policromada del segle XIV de la Mare de Déu del Pla amb el Nen als braços, i unes pintures al fresc al presbiteri del 1953 de T. Serrasanta amb Sant Antoni, Sant Jordi i Sant Miquel Arcàngel.
Campanar coetani del temple. Té planta rectangular (4'36 x 5'42 m) amb un segon cos octagonal, escapçat, amb finestres paredades o mig obertes sota mateix de la coberta plana. Els seus murs són de carreus matussers, grans a la part baixa i petits i irregulars al capdamunt. L'escala que puja fins a la cel·la és d'obra i va de paret a paret.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple fent angle al sud-est del frontis encarat a llevant.
Alçada: 23'54 metres.
Esveltesa: 4,3
Protecció Bé inventariat
Identificador: IPA-22154
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (14-10-2001)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (26-04-2004)
 • 6 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 24-11-2015


 • CAMARASA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 30-03-2020
  Convertir a PDF