Inventari de Campanes

Església de la Mare de Déu del Miracle - BALAGUER (CATALUNYA)

(Referència: 7547)


Alçada del campanar 16
Descripció Altitud: 233 metres.
Església del segle XVIII d'aires neoclàssics. Consta d'una nau coberta amb volta de llunetes sobre quatre arcs torals de mig punt; té la capçalera recta oberta per un gran finestral que dóna a un cambril. Té un cor sobre un arc carpanell; tot l'interior està pintat en blanc intens.
El frontis està separat en dues zones per una motllura composta horitzontal a manera d'entaulament; a la inferior s'hi troben quatre pilastres de poc relleu; entre les dues centrals hi ha el portal en arc rebaixat i marc motllurat; en la zona superior hi ha una fornícula amb imatge; un gran òcul atrompetat i motllurat decorat amb elements florals a l'entorn del semicercle superior i, per coronament, una cornisa motllurada en semicercle convex al centre i en arc còncau als laterals. Tota la façana presenta un arrebossat pintat en un to grisenc.
Dimensions: 29'29 x 5'86 x 8'97 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals arriba als 8'20 metres i la cúpula que s'aixeca en el tram proper al presbiteri en fa 12'75 d'alçada; amb el cupulí central arriba als 16 metres. El cambril situat darrere el presbiteri té una fondària de prop de set metres.
Guarda en els laterals i en el cambril diverses imatges entre les quals fragments de retaules gòtics en relleu i un gran retaule en fusta policromada de Santa Anna del segle XVII.
Campanar coetani del temple que té un primer cos encabit en el temple i que en sobresortir pren estructura rectangular (2'50 x 2'50 m) amb els caires aixamfranats; s'hi ubica la cel·la amb una fina motllura sota les quatre finestres en arc de mig punt, una a cada cara, i una segona situada a l'arrencada dels arcs. Una fina cornisa corona la cel·la que està coberta per una cúpula semiesfèrica pintada d'un to blavenc i amb un pinacle al cim.
Situació: damunt de l'ala esquerra del temple fent angle al nord-est del frontis encarat a tramuntana.
Alçada: 16 metres.
Esveltesa: 6,4
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-22080
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (20-07-2010)
 • 6 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 23-11-2015


 • BALAGUER: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 01-03-2021
  Convertir a PDF