Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Llorenç - LA GALERA (CATALUNYA)

(Referència: 7529)


Alçada del campanar 26.83
Descripció La torre de la Galera és una torre de defensa de la Galera (Montsià), ara incorporada a una església i declarada bé cultural d'interès nacional.
Actualment l'exterior conserva la seva disposició original, si s'exceptua el cos adosat a la façana posterior corresponent a l'absis de l'església. Es tracta d'una construcció de planta rectangular distribuïda originalment en tres nivells més una terrassa als angles, emmarcaments i sectors de la base. Les obertures presenten forma d'espitllera o bé, en els dos nivells superiors, de finestres d'arc de mig punt, seguint la tradició de les fortificacions medievals de la zona. El nivell de terrassa està emmerletat i té una espadanya d'època moderna.
L'interior de la torre, altrament, ha vist modificada totalment la seva estructura medieval. La construcció de l'església ocupa en alçat, fins al punt superior de la volta, els dos nivells inferiors de la torre, per sobre dels quals s'aixeca únicament la coberta superior, en forma de teulada a doble vessant. La seva disposició interior segueix el model barroc propi de la zona, amb una nau i capelles laterals entre contraforts. VIQUIPÈDIA (22-11-2015)
Protecció Bé cultural d'interès nacional 875-MH
Identificador: RI-51-0006630 IPA-970
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (26-07-2002)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 22-11-2015


 • LA GALERA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 09-08-2020
  Convertir a PDF