Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Privat d'en Bas - LA VALL D'EN BAS (CATALUNYA)

(Referència: 7431)

Alçada del campanar 27
Descripció Altitud: 545 metres.
Església romànica dels segles XII i XIII molt modificada i capgirada al segle XVIII. Consta de tres naus; la central queda coberta amb una volta de canó arrebossada i emblanquinada; la separació de les dues laterals es fa amb arcs formers de mig punt al damunt de robustos pilars quadrats de pedres carreuades; la capçalera és recta. Els seus murs, per l'exterior, són de carreus petits recoberts d'un arrebossat en mal estat. El frontis orientat a llevant té un portal principal rectangular amb el marc motllurat, un òcul poligonal a mitja alçada i una teulada de dos vessants; per l'interior, una porta romànica, la de la primitiva església, dóna pas a la sagristia.
Dimensions: 15'50 x 4'75 x 11'50 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total de les tres naus fa 12'50 metres.
Guarda una pica baptismal romànica de boca circular, sense peu, amb un fris d'arcs de mig punt peraltats dobles en relleu a tot el seu perímetre. Té a un altar lateral la imatge barroca de mig cos de la Mare de Déu amb el Nen als braços coneguda com la Mare de Déu de les Olletes.
Campanar de base romànica completat al segle XVIII. Té planta gairebé quadrada de 5'30 x 5'46. Està coronat per una minsa cornisa motllurada amb petits pinacles de bola als angles i una teulada piramidal enrajolada en vermell amb pinacle al cim; al dessota presenta gàrgoles dobles a la banda de migdia. Els seus murs són de carreus als baixos i de maçoneria als cossos superiors. Té una finestra amb doble esqueixada a la part baixa i, a la part superior, en dos pisos, unes altres d'arc de mig punt, dues a l'inferior i una de gran al superior. Una escala d'obra en mal estat puja per l'interior i es converteix en metàl·lica en l'últim tram; avui (2009) pujar-hi és perillós.
Situació: damunt l'ala lateral de l'esquerra del temple al centre de la nau lateral sud.
Alçada: 27'00 metres.
Esveltesa: 5
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-39945
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-10-2000)
 • 2 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 12-11-2015

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  Sala de campanesAnnaBARBERÍ (OLOT)19405281
  Sala de campanesMercèBARBERÍ (OLOT)194058113

 • LA VALL D'EN BAS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 19-06-2021
  Convertir a PDF