Inventari de Campanes

Església de Sant Miquel de La Miana (sense culte) - SANT FERRIOL (CATALUNYA)

(Referència: 7409)Descripció Altitud: 400 metres.
Església d'origen romànic (segle XII) amb modificacions posteriors. Consta d'una nau coberta amb una volta de canó i capçada per un absis semicircular romànic situat a llevant bastit amb carreus ben escairats de mida mitjana; en té un altre de modern més petit que el principal i en situació perpendicular al primer; fa de capçalera d'una capella lateral de dos trams amb voltes d'aresta i amb murs de paredat; tots dos tenen cornisa motllurada. El frontis té un portal dovellat amb arquivoltes de punt rodó, llinda i timpà. L'absis té una finestra amb decoració en soga a les columnetes dels muntats i amb palmes a l'ampit; un sol bloc de pedra forma l'arc de mig punt decorat amb una motllura bossellada igualment ornada amb soguejat i amb l'intradós de l'arc decorat amb palmetes.
Dimensions: 13'50 x 4'50 x 8'00 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals fa 13'00 metres.
Campanar merament funcional força posterior a l'època del temple. Té planta quadrada (4'30 x 4'30 m) i queda coronat amb una cornisa destacada i motllurada i un fris de cilindres i per una teulada a quatre vents amb lleugera inflexió a la base. La cel·la està oberta a cada costat amb una finestra d'arc de mig punt, menys una en què l'arc de mig punt és de ferradura. Els seus murs són de carreus irregulars i grossers i de paredat en la seva major part; alguna finestra en un nivell inferior es troba avui paredada. Forma part, avui dia (2001), d'una residència rural ubicada en l'antiga rectoria i que ha convertit l'església en magatzem. Situació: angle nord-est, tocant a l'absis major, adossat al mur nord en el lloc oposat a l'absis del sud.
Alçada: 17'55 metres.
Esveltesa: 4
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-10586
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (2001)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 12-11-2015


 • SANT FERRIOL: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 25-02-2021
  Convertir a PDF