Inventari de Campanes

Església de Sant Miquel - MONTBLANC (CATALUNYA)

(Referència: 7337)


Alçada del campanar 29.76
Descripció Altitud: 345 metres.
Església gòtica de mitjans del segle XIII que substituí una anterior romànica de la que només en resta la façana. Consta d'una nau de cinc trams i amb un sisè que fa de presbiteri. Estan coberts amb un teginat de gran qualitat amb pintures gòtiques policromades coetànies de les obres del temple; són les més antigues de les conservades a Catalunya. El teginat descansa sobre cinc arcs diafragma de pedra grisenca; la capçalera és recta i els altars laterals tenen voltes ogivals nervades. La façana principal romànica té una portada de tres arquivoltes d'arc de mig punt dovellades i un bordó damunt d'una senzilla imposta i de dues columnetes adossades per banda; presenta a mitja alçada un fris alternant carreus i buits. Els seus murs són de carreus de pedra grisenca ben escairats però avui es troben en mal estat pel desgast sofert pel temps.
Dimensions: 35'00 x 15'00 x 15'00 metres respectivament de llargada, amplada i alçada, mesures que he tret del llibre Contribución al estudio del gótico en Tarragona, de Emma Liaño.
Guarda una pica beneitera de boca circular i amb relleus en forma de pètals; descansa en un pilar cilíndric, segurament renaixentista.
Campanar mig romànic mig d'èpoques posteriors. Té planta gairebé quadrada (4'20 x 3'90 m) i dos cossos separats per un fris, continuació del que figura en el frontis. Està coronat per una cornisa motllurada i una teulada a quatre vents. La cel·la està oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara, i té una motllura al seu dessota. Els seus murs són de carreus escairats irregulars i amb evident desgast, romànics fins a la motllura i moderns pel que fa a la cel·la.
Situació: damunt l'ala dreta del temple fent angle al sud-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 29'76 metres.
Esveltesa: 7
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-12804
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (26-10-2002)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (25-04-2007)
 • 6 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 01-11-2015


 • MONTBLANC: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 27-09-2020
  Convertir a PDF