Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Serni - MERANGES (CATALUNYA)

(Referència: 7271)


Alçada del campanar 32.7
Descripció Altitud: 1540 metres.
Església romànica del segle XII modificada cap als segles XVII (1623) i XVIII. Consta d'una nau sobrealçada amb volta apuntada capçada per un absis romànic semicircular amb parament de grans carreus ben escairats amb una motllura de cavet sota cornisa i un sòcol ressaltat. El portal del segle XII està obert en el mur del migdia amb tres arquivoltes separades per motllures bossellades; descansen sobre impostes i damunt dues columnes per banda alternades amb antes; uns relleus figuratius molt erosionats es troben en els capitells i en les arcades. Els seus murs romànics són de carreus ben escairats, en canvi els sobrealçats són de paredat. Un porxo fondo i estret de volta de canó, gairebé un petit túnel, precedeix el portal; sobre l'arc d'aquest porxo una placa diu: “Escobar 1725”; una porteta lateral dins d'aquest porxo porta gravada la data de 1683.
Dimensions: 19'00 x 5'00 x 6'80 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total comptada des del fons de les capelles laterals arriba als 9 metres.
Conserva dues grans piques baptismals, una d'elles rodona i l'altra una mica ovalada.
Campanar auster aixecat el 1683. Té planta gairebé quadrada (4'30 x 4'20 m). Està coronat per una cornisa amb motllura de cavet i una teulada piramidal de lloses de pissarra. La cel·la queda oberta amb un finestral d'arc de mig punt a cada cara i té una motllura al dessota. Els seus murs de paredat i carreus blanquinosos a les cantoneres ofereixen una completa nuesa mancants com estan d'elements ornamentals.
Situació: adossat al mur de migdia entre el porxo i les capelles laterals, proper al mur de ponent que tanca l'església als peus.
Alçada: 32'70 metres.
Esveltesa: 7,6
Protecció Bé cultural d'interès nacional 154-MH
Identificador: RI-51-0004274
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (23-09-2004)
 • 6 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 13-10-2015


 • MERANGES: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 28-10-2020
  Convertir a PDF