Inventari de Campanes

Església de Sant Martí de Merlès - SANTA MARIA DE MERLÈS (CATALUNYA)

(Referència: 7246)

Alçada del campanar 13.98
Descripció Altitud: 800 metres.
Església amb orígens romànics; encara en queden alguns vestigis; fou molt modificada al segle XVII. Consta d'una nau rectangular coberta amb una volta de canó sobre quatre arcs torals de mig punt. El cor descansa en un arc carpanell i una volta d'aresta. El portal es troba al mur de migdia en el mateix lloc de l'antiga romànica però, ara, amb elements classicitzants a base d'un arc de mig punt motllurat sobre impostes i muntants treballats com pilastres; una petita cornisa motllurada horitzontal el cobreix. Els murs aprofitats del romànic presenten carreus grans i ben escairats, principalment visibles al mur lateral sud; en els altres hi predominen els paraments de maçoneria de peces petites mig picades embegudes en calç força visible.
Dimensions: 15'96 x 4'45 x 6'51 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total comptada des del fons de les capelles laterals fa 10'44 metres.
Campanar merament funcional, senzill, endreçat, segurament amb murs a la base encara del romànic però a l'alçada de la cel·la ja d'èpoques més tardanes. Té planta quadrada (4'10 x 4'10 m) i està coronat per una cornisa motllurada i una teulada a quatre vents. La cel·la queda oberta amb dues finestres d'arc de mig punt a cada cara; hi pengen campanes. Els seus murs són de carreus petits irregulars; els caires tenen un lleuger relleu a manera de lesenes cantoneres.
Situació: damunt el temple en el centre del cos de tramuntana.
Alçada: 13'98 metres.
Esveltesa: 3,4
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-3621
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (24-08-2005)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 07-10-2015


 • SANTA MARIA DE MERLÈS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 18-06-2021
  Convertir a PDF