Inventari de Campanes

Església antiga de Santa Eulàlia de Provençana - L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (CATALUNYA)

(Referència: 7123)
Alçada del campanar 12
Descripció Es troba al darrere de la gran església nova.
Església romànica de finals del segle XI (1076-1101). Consta de tres naus, la central coberta amb volta de canó seguit i les laterals amb volta de quart de canó; totes elles damunt una imposta fruit de la reconstrucció moderna. La central està capçada per un absis semicircular escàs, modern; les altres dues tenen un tancament recte fet en la reconstrucció; estan separades per tres arcs formers de mig punt que descansen en dos robustos pilars rectangulars per banda de grans carreus irregulars; la nau de migjorn és lleugerament més estreta que la de tramuntana.
La façana principal, a ponent, és de principis del segle XIII i presenta un portal rectangular atrompetat envoltat per tres arquivoltes de mig punt, la central de les quals descansa en unes fines columnetes, una per banda; al timpà hi figura la data de 1201; al seu damunt hi ha una allargassada finestreta de punt rodó i per coronament al cim de la teulada de dos vessants s'hi aixeca una espadanya d'un ull sense cap campana. Els seus murs són de carreus de pedra gris fosc mitjans, força ben picats i escairats disposats en filades uniformes, tant per l'interior com per fora.
Dimensions: 15'00 x 4'10 x 8'5 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total de les tres naus fa 9'90 metres.
Campanar d'espadanya d'un ull aixecat damunt del centre de mur frontal i cobert per una petita teulada de dos vessants. La seva estructura moderna és a base de blocs de pedra artificial blanquinosa.
Alçada: 12'00 metres.
Protecció Bé cultural d'interès local 1715
Identificador: IPA-20597
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (14-10-2007)
 • 1 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 08-08-2015


 • L'HOSPITALET DE LLOBREGAT: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 08-03-2021
  Convertir a PDF