Inventari de Campanes

Sant Isidor Bisbe - VALÈNCIA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 705)

Data de construcció 1970ca
Descripció Torre moderna quadrangular de rajola vista, que va quedar inconclusa finalment, sense lloc per a les campanes però que presenta una mostra de rellotge en l´ultim cos i altaveus dalt de tot per als tocs per megafonia.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Tocs tradicionals de campanes Tocs per megafonia. Estaven programats un sol toc cinc minuts de cada missa, distingint-se entre toc de missa diària i toc de missa dominical, tot i que no es basaven en cap toc tradicional.
Tocs actuals de campanes Tocs per megafonia. L'octubre de 2012 MANCLÚS instal·la un nou ordinador ECAT amb gravacions de tocs tradicionals valencians.
Igual que amb l'anterior ordinador, estan programats un sol toc cinc minuts de cada missa, distingint-se entre toc de missa diària i toc de missa dominical (aquest és un típic repic de missa dominical, basat en trancs i repic d'una campana menor. També hi han gravacions de tocs de mort.
Autors de la fitxa de la torre
 • BUIGUES METOLA, Marcos (04-11-2012)
 • 2 Fotos
  Editor BUIGUES METOLA, Marcos
  Actualització 02-12-2012


 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar simple
  Buscar complet
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 04-08-2020
  Convertir a PDF