Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Vicenç - SANT VICENÇ DELS HORTS (CATALUNYA)

(Referència: 6810)

Alçada del campanar 30
Descripció Altitud: 22 metres.
Església barroca aixecada el 1718 i acabada el 1725; ha esta renovada el 1998. Consta d'una nau coberta amb una volta de llunetes i de dos passadissos laterals; està capçada per un absis semicircular; té transsepte i un cor als peus. El frontis té una portalada amb un portal rectangular de pedra fosca i pilastres toscanes adossades als muntants, un entaulament amb un frontó triangular truncat i una fornícula amb la imatge del patró intercalada; una rosassa motllurada es troba a mitja alçada i, per coronament, una cornisa corbada, convexa al centre i còncava als laterals, amb cinc pinacles, un a cadascun dels punts d'inflexió. El seu mur té un arrebossat pintat de gris blanquinós simulant carreus ben arrenglerats i amb carreus de pedra en relleu positiu als caires.
Campanar coetani del temple. Té un primer alt cos de planta quadrada (4'60 x 4'60 m) i un de segon octagonal dividit en dos per una motllura destacada; en el segon d'ells hi ha ubicada la cel·la. Està coronat per una nova cornisa motllurada i una torrella amb una esfera del rellotge a cada cara alterna i per un terrat amb balustrada al damunt del qual s'aixeca una estructura metàl·lica amb una campaneta. La cel·la té finestres d'arc de mig punt, una a cada cara, obertes i cegues alternades; hi pengen campanes. Els seus murs de pedra estan arrebossats i emblanquinats.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple proper a l'angle sud-est del frontis encarat a llevant.
Alçada: 30'00 metres; aquesta dada m'ha estat facilitada pel rector mossèn Mateu Santacana que ha restaurat el campanar i l'església i em diu que ho coneix bé; jo no he pogut fer el càlcul a causa d'estar, aquest campanar, mig amagat per construccions veïnes.
Esveltesa: 6,5
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-19334
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-08-2000)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 02-06-2015


 • SANT VICENÇ DELS HORTS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 21-04-2021
  Convertir a PDF