Inventari de Campanes

Parròquia de Santa Maria - SERRA DE DARÓ (CATALUNYA)

(Referència: 6738)


Alçada del campanar 14.68
Descripció Altitud: 15 metres.
Església aixecada entre el 1881 i el 1884. Consta d'una nau coberta amb una volta de llunetes; està capçada per un absis poligonal i acompanyada de capelles laterals. El frontis té un portal d'aires neoclàssics de marc rectangular de pedra blanca i unes pilastres toscanes d'escàs relleu adossades als muntants, un entaulament i un frontó triangular amb dos pinacles de bola en gran relleu als dos costats; al damunt, una petita fornícula sense imatge, una rosassa a mitja alçada i una cornisa angular amb un fris d'arcs cecs al dessota. Els seus murs tenen un arrebossat pintat en un to rosat clar amb una aparença poc cuidada; amaga uns paraments de paredat.
Campanar dels segles XVII-XVIII auster i senzill. Té planta rectangular (4'50 x 3'85 m); és l'única resta d'un temple anterior a l'actual; està coronat per una cornisa motllurada i una agulla piramidal acabada en una estructura metàl·lica que sosté unes campanetes. El seu primer cos està arrebossat i pintat de blanc amb carreus rogencs a cantoneres; una motllura senzilla de secció rectangular el separa del segon cos o cel·la; aquesta té paraments de carreus de pedra rogenca amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara, i una nova motllura a l'arrencada dels arcs.
Situació: adossat al mur lateral de llevant en posició obliqua respecte del frontis encarat a migdia en el seu angle sud-est.
Alçada: 14'68 metres.
Esveltesa: 3,2
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-7424
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (07-04-2003)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 04-05-2015


 • SERRA DE DARÓ: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 24-01-2021
  Convertir a PDF