Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Martí de Llaneres, o Sant Martí de Castell d'Empordà - LA BISBAL D'EMPORDÀ (CATALUNYA)

(Referència: 6688)


Alçada del campanar 15.21
Descripció Altitud: 75 metres.
Església aixecada en estil gòtic tardà el 1584. Consta d'una nau de dos trams coberts amb volta ogival simple sobre dos arcs torals i un de presbiteral, tots ells apuntats; el presbiteri poligonal està inclòs en una capçalera semicircular. El frontis té un portal renaixentista rectangular amb marc de grans peces carreuades de to blanquinós amb un escut heràldic en relleu a la llinda, una fornícula amb imatge amb un escàs guardapols horitzontal, una finestra rectangular a mitja alçada i una cornisa d'un sol vessant. La llinda del portal té un text gravat amb les dates de 1600 i de 1750, aquesta última fent esment de l'ampliació del temple. Els seus murs són de maçoneria i paredat embotits de calç.
Guarda un sarcòfag gòtic de la família Vilagut; una senzilla pica baptismal del segle XVI i dos plafons de rajoles de ceràmica policroma del segle XVIII en la capella lateral del Roser.
Campanar senzill d'un barroc rústic. Té planta gairebé quadrada (1'57 x 1'75 m); només en sobresurt del temple el cos de la cel·la; aquesta queda oberta amb finestrals en arc de mig punt i amb unes balustrades mig perdudes, un a cada cara; hi pengen campanes. Està coronat per una minsa cornisa motllurada i un terrat amb balustrada; al seu damunt s'eleven quatre arcs apuntats en diagonal units al centre. Els seus murs estan arrebossats i pintats de blanc que avui ja és d'un color grisenc per tractar-se d'una obra feta ja fa temps.
Situació: damunt l'ala dreta del temple fent angle al nord-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 15'21 metres.
Esveltesa: 8,7
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-6918
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (21-10-2004)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 24-04-2015


 • LA BISBAL D'EMPORDÀ: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 27-09-2020
  Convertir a PDF