Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Miquel de La Cava - DELTEBRE (CATALUNYA)

(Referència: 6656)

Alçada del campanar 26.03
Descripció Altitud: 7 metres.
Església aixecada cap els anys quaranta del segle XX; té alguns elements que recorden el gòtic i que en fan un edifici d'estil eclèctic. El frontis està obert amb un portal rectangular emmarcat per tres senzilles arquivoltes apuntades que deixen un timpà nu damunt la llinda; un guardapols rectangular descansa en una senzilla imposta comuna amb les arquivoltes; es prolonga per tota la façana horitzontalment com una motllura que la divideix en dues zones; a la superior hi figura una rosassa motllurada sota la cornisa angular, també motllurada i amb un fris de denticles al dessota; en aquesta mateixa zona hi ha dos finestrals d'arc apuntat a cada banda de la rosassa amb vidrieres de colors tots ells que representen imatges religioses. El mur del frontis té parament de maó vist.
Campanar d'estil eclèctic coetani del temple. Té planta quadrada (4'15 x 4'15 m); un primer cos compacte amb sòcol va seguit d'un de segon alt obert per petites finestres rectangulars i capçat per una motllura composta amb un fris de permòdols al dessota i un altre fris al damunt amb bandes verticals. La cel·la està ubicada en un tercer cos de caires aixamfranats i de perímetre més reduït que els altres dos inferiors; té finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi pengen campanes. Queda coronat per un tambor, també aixamfranat, on s'hi troba el rellotge d'esfera visible pels seus quatre costats i, al damunt, una cornisa motllurada curvilínia i una teulada piramidal vuitavada amb teules vidriades rogenques, verdes a les careneres, i amb un petit pinacle al cim.
Situació: aixecat damunt l'ala dreta del temple fent angle al nord-est del frontis encarat a llevant respecte del qual en sobresurt ben bé uns quants metres.
Alçada: 26'03 metres.
Esveltesa: 6,2
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-13414
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (27-07-2002)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 03-04-2015


 • DELTEBRE: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 18-06-2021
  Convertir a PDF