Inventari de Campanes

Parròquia de la Purificació de Nostra Senyora - L'AMETLLA DE MAR (CATALUNYA)

(Referència: 6651)


Alçada del campanar 22.86
Descripció Altitud: 19 metres.
Església d'aires neogòtics de finals del segle XIX. Consta d'una nau coberta amb una volta ogival i damunt arcs torals de mig punt acompanyada de passadissos laterals on s'hi allotgen capelles; queden separats de la nau per arcs formers de mig punt; està capçada per un absis poligonal de cinc costats cobert amb una volta de nervis. Els seus murs són de paredat arrebossat i pintats de blanc; al frontis aparenten carreus i a la seva part baixa hi té un sòcol arrebossat amb ciment. En aquesta façana hi ha obert un portal en arc de mig punt sobre senzilles impostes i muntants tots ells de maó vermell; part damunt hi ha una rosassa a mitja alçada amb dos òculs a banda i banda i una motllura horitzontal molt ressaltada de forma mixtilínia que els separa de la rosassa; per coronament hi té una cornisa angular motllurada amb una creu de pedra al cim. Un portal lateral modern rectangular es troba a la façana de ponent amb un accés en rampa.
Guarda al presbiteri unes pintures a l’oli sobre tela i altres murals a la cola dels anys quaranta de l'artista Messeguer.
Campanar merament funcional coetani del temple. Té planta rectangular (4'55 x 2'45 m) amb un primer cos acabat en una motllura composta destacada; al damunt, un segon cos de perímetre lleugerament més reduït queda dividit en dos zones per una fina motllura; en la inferior hi figura un rellotge d'esfera a quatre cares i en la superior s'hi ubica la cel·la amb finestres d'arc de mig punt, dues a llevant i a ponent, i una al nord i a migjorn. Està cobert per una teulada de doble vessant amb cornisa angular a cada costat. Els seus murs tenen paraments de paredat d'obra vista en la part baixa del lateral comú amb l'església, i estan arrebossats i pintats de blanc als dos cossos superiors.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple fent angle sud-oest del frontis orientat a migdia.
Alçada: 22'86 metres.
Esveltesa: 5
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-13372
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (26-07-2002)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 02-04-2015


 • L'AMETLLA DE MAR: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 28-09-2020
  Convertir a PDF