Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Mateu - RIUDECANYES (CATALUNYA)

(Referència: 6637)


Alçada del campanar 28.39
Descripció Altitud: 195 metres.
Església edificada entre el 1582 i el 1598 en estil renaixentista i reformada a finals del segle XVII. Consta d'una nau coberta amb una volta de rajola i guix i acompanyada de capelles laterals entre contraforts; està capçada per un absis poligonal. La portalada renaixentista de pedra groguenca es troba a la façana lateral nord amb unes grades al seu davant; té el portal en arc de mig punt flanquejat per dues columnes jòniques exemptes de fust estriat sobre pedestals; sostenen un arquitrau doble i un frontó triangular amb una fornícula sense imatge en el timpà. Una cornisa motllurada horitzontal recorre tot el llarg d'aquest mur lateral on s'hi obre una finestra d'arc de mig punt amb dovelles i carreus de pedra rogenca a pocs metres a la dreta del portal. Els seus murs mostren paraments de paredat amb un arrebossat en mal estat.
Arquitecte: Joan Santfeliu de Cambrils.
Campanar merament funcional coetani del temple. Té planta rectangular (3'85 x 6'90 m). Fou bastit amb murs de paredat amb un arrebossat pintat de fosc i amb carreus a cantoneres de pedra rogenca; està coronat per una cornisa motllurada i una teulada de cúpula de racó de claustre. La cel·la té dues finestres d'arc de mig punt als costats llargs i una als curts; un rellotge d'esfera es troba sota la cel·la en la cara de tramuntana. Els seus alts murs no presenten cap mena d'element decoratiu que trenqui la seva verticalitat; es tracta d'un campanar completament nu.
Situació: damunt els peus del temple fent angle al nord-est del mur lateral on es troba la portada, mur encarat a tramuntana.
Alçada: 28'39 metres.
Esveltesa: 4,1
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-9650
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (12-05-2002)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 24-03-2015


 • RIUDECANYES: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 27-09-2020
  Convertir a PDF