Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Vicenç - CASTELLVELL DEL CAMP (CATALUNYA)

(Referència: 6620)

Alçada del campanar 23.13
Descripció Altitud: 270 metres.
Església del 1599 però transformada posteriorment; avui (2001) presenta un aspecte neoclàssic senzill amb data del 1702 a la llinda del portal. Consta de tres naus, la central coberta amb una volta de llunetes i capçada per un absis semicircular amb una volta de nervis; té la capçalera recta i les naus laterals estan separades de la major per arcs formers de mig punt damunt pilars quadrats.
Té el frontis amb un sòcol de pedra blanca; el mur està arrebossat i pintat de color beix clar tot simulant un parament de carreus i amb algun esgrafiat al voltant de la rosassa. El portal en arc de mig punt està flanquejat per unes pilastres toscanes d'escàs relleu i coronat per un entaulament i un frontó triangular truncat i destacat amb l'escut de la vila intercalat; una rosassa es troba a mitja alçada i, per coronament, un frontó triangular amb gran ressalt i un òcul al centre del timpà; al cim hi figura una espadanya d'un ull amb campaneta.
Guarda, de l'antic retaule barroc de Lluís Bonifaç (segle XVIII), la figura del Pare Etern, l'única que es va salvar de la crema de l'església el 1936.
Campanar merament funcional coetani del temple. Té planta rectangular (3'54 x 4'54 m) amb un primer alt cos on s'hi troba un rellotge d'esfera sota d'una motllura; en el segon s'hi ubica la cel·la oberta amb finestres d'arc de mig punt, alguna cega; hi penja alguna campana; té una motllura a l'arrencada dels arcs. Està capçat per una cornisa i un terrat amb barana d'obra coronada de merlets esglaonats. Tots els murs estan arrebossats i pintats de blanc com al frontis de l'església.
Situació: adossat a la façana lateral llevantina, proper al frontis encarat a migdia, fent angle al sud-est.
Alçada: 23'13 metres.
Esveltesa: 5,1
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-9445
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (06-08-2001)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 20-03-2015


 • CASTELLVELL DEL CAMP: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 24-01-2021
  Convertir a PDF