Inventari de Campanes

Església de Santa Maria de Valldaura - MANRESA (CATALUNYA)

(Referència: 6575)

Alçada del campanar 24.47
Descripció Altitud: 245 metres.
Església neogòtica aixecada entre el 1877 i el 1886; forma part del col·legi religiós de les germanes dominiques. Consta d'una nau coberta amb una volta rebaixada sobre cinc arcs torals rebaixats; l'acompanyen dos passadissos laterals i està capçada per un presbiteri poligonal de cinc costats desiguals; té cor i cancell. Els seus murs presenten paraments de carreus ben escairats a mig picar per la cara exterior. El frontis amb sòcol té damunt el portal un gran finestral vidriat en arc apuntat dividit en tres per dos pilars; té per coronament una cornisa motllurada en angle pronunciat.
Dimensions: 22'14 x 8'25 x 10'53 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total inclosos els passadissos i la fondària de les capelles laterals en fa 16'18.
Arquitecte: Josep Torres i Argullol (1850 ? - 1909)
Campanar neogòtic coetani del temple. Té planta octagonal de dalt a baix inscrita dins un quadrat de 3'20 x 3'20 amb un primer alt cos; el segon, també molt alt i igualment vuitavat és de perímetre lleugerament més reduït; queda separat del primer per una fina motllura; no té altre element decoratiu que aquest, però el seu bon acabat el fan ben distingit. Està coronat per una cornisa motllurada i una agulla piramidal vuitavada aguda recoberta de peces de pissarra negra amb una creu de quatre braços al cim. La cel·la queda oberta amb estrets i allargassats finestrals d'arc de mig punt, un a cada cara alterna. Els seus murs són com els del frontis, de carreus ben escairats amb l'exterior a mig picar; els caires del segon cos estan lleugerament ressaltats a manera de lesenes cantoneres.
Situació: adossat a l'angle nord-est del frontis encarat a llevant.
Alçada: 24'47 metres.
Esveltesa: 7,6
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-32245
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (19-08-2003)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 14-03-2015


 • MANRESA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 11-04-2021
  Convertir a PDF