Inventari de Campanes

Sant Pere de Pierola - ELS HOSTALETS DE PIEROLA (CATALUNYA)

(Referència: 6508)

Alçada del campanar 23
Descripció Altitud: 362 metres.
Església neoromànica de finals del segle XIX acabada el 1933 i reformada entre el 1940 i el 1962. Consta d'una nau acompanyada de dos passadissos laterals. El frontis està precedit d'unes àmplies grades i d'un porxo constituït per tres arcs de mig punt al davant i uns altres als costats; descansen en sengles columnetes, dobles als angles; està cobert per una teulada de tres vessants. A la part alta de la façana hi ha obert un finestral amb tres arcades de punt rodó damunt una imposta sostinguda per columnetes, una a cada banda. Per coronament, una cornisa angular està decorada amb un escaquejat i amb un fris a base d'arcuacions cegues al seu dessota; una creu de pedra es troba al cim. Els seus murs tenen els paraments arrebossats i pintats d'un color beix clar i les cantoneres reforçades amb carreus.
Arquitectes: Josep M. Sagnier. El 1956, Cèsar Martinell va realitzar el projecte de decoració del presbiteri. Les pintures són d'Antoni Català, de 1958.
Campanar neoromànic del 1952. Té planta gairebé quadrada (3'96 x 3'80 m). El formen una base constituïda per un alt sòcol de carreus ben escairats a mig desbastar per l'exterior amb finestres d'arc de punt rodó, una a cadascun dels dos costats visibles; va seguit d'un alt cos de murs de maó vist amb carreus als caires a manera de lesenes cantoneres; unes espitlleres a cada cara estan situades a diversos nivells. Al damunt s'hi troba un tercer cos, cúbic, on s'hi ubica la cel·la; té dos finestrals d'arc de mig punt a cada costat i un fris de petits arcs cecs damunt de cada finestral. Està coronat per una cornisa i una teulada a quatre vessants amb un pinacle al cim.
Situació: exempt, lleugerament avançat respecte de l'angle esquerre del frontis.
Alçada: 23'00 metres.
Esveltesa: 5,8
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-5518
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (2001)
 • 1 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 25-02-2015


 • ELS HOSTALETS DE PIEROLA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 11-04-2021
  Convertir a PDF