Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Salvador - BELLPRAT (CATALUNYA)

(Referència: 6492)

Alçada del campanar 13
Descripció Altitud: 652 metres
Església del 1641. Consta d'una nau amb cor i transsepte; està capçada per un absis poligonal. Una inscripció al mur que dóna a un pati, indica el segle XVI, i una pedra exterior de l'absis porta la data de 1600. L'entrada, amb llinda i muntats de grans carreus de pedra blanca ben escairats, està situada a la façana lateral de migdia; al seu damunt, a mitja alçada, hi ha una finestreta d'una esqueixada en arc de mig punt emmarcada per quatre blocs de pedra, el que forma l'arc, els dels dos muntants i el de la base. Els seus murs són de paredat amb carreus a cantoneres; tots ells mostren una obra matussera i producte de successives modificacions i restauracions.
Campanar rústic del segle XVI, segurament una antiga espadanya avui tancada. Té planta quadrada (4'55 x 4'55 m) i una teulada plana. La cel·la consta de dues finestres d'arc de mig punt obertes al sud; hi penja una campana. Els seus murs són de carreus a la part superior i de paredat amb carreus a les cantoneres a la part inferior o mur lateral de migjorn.
Situació: damunt dels peus de la nau com la continuació de la façana lateral orientada a migdia. La seva situació, sobre la façana lateral, el fa lleugerament excèntric respecte del portal.
Alçada: 13 metres.
Esveltesa: 2,8
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-4007
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (2001)
 • 1 Foto
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 22-02-2015


 • BELLPRAT: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 19-09-2020
  Convertir a PDF