Inventari de Campanes

Església de Sant Maximí de Sallent d'Organyà - COLL DE NARGÓ (CATALUNYA)

(Referència: 6472)

Alçada del campanar 8.87
Descripció Altitud: 1100 metres.
Església romànica del segle XII d'una gran simplicitat. Consta d'una nau de planta un pèl ròmbica; està coberta amb una volta de canó damunt dos arcs torals de mig punt; té una capçalera trilobulada formada per un absis central semicircular i dues absidioles igualment semicirculars situades en creu; aquests absis tenen els murs amb paraments de carreus de pedra grisenca petits ben escairats, irregulars i disposats en filades uniformes i presenten una finestra esqueixada al centre; la resta dels murs laterals mostren paraments de carreus matussers irregulars. El portal està obert al mur del migdia a base de dues arquivoltes de mig punt dovellades prolongades per brancals carreuats; el seu mur es troba mig arrebossat.
Dimensions: 12'50 x 4'67 x 6'50 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les absidioles fa 7 metres.
Guarda dues piques, una de baptismal i l'altra beneitera, totes elles romàniques, rústiques però amb trets originals.
Campanar de temps posteriors al romànic. Té planta rectangular (4'70 x 3'60 m) capçat per una teulada d'un sol vessant; hi ha oberta una sola finestra rectangular a la banda de llevant, sota mateix de la teulada; el seus murs presenten paraments de petits carreus ben escairats amb l'exterior matusser i disposats en filades regulars; segurament fou escapçat i avui presenta un aspecte desproporcionat respecte de l'església que, al seu torn, també sembla haver estat escurçada per la banda de ponent.
Situació: lleugerament entrat en el cos del temple al centre del mur de tramuntana, i fregant l'absidiola d'aquesta banda de la qual n'amaga part del seu mur; té una posició una mica obliqua respecte de l'eix de la nau.
Alçada: 8'87 metres.
Esveltesa: 1,8
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-15519
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (28-07-2006)
 • 1 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 15-02-2015


 • COLL DE NARGÓ: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 28-01-2021
  Convertir a PDF