Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Miquel Nou - PERAMOLA (CATALUNYA)

(Referència: 6469)Alçada del campanar 22.43
Descripció Altitud: 566 metres.
Església del segle XII molt modificada al segle XIV; fou capgirada, novament modificada i allargada la segle XVI; a final del XVII s'hi afegí un transsepte i el presbiteri rectangular; fou refeta cap el 1928 segons data gravada a la dovella clau del portal en arc apuntat dovellat situat en el mur lateral encarat al sud; al damunt hi ha una finestra rectangular i la cornisa horitzontal destacada. Consta de tres naus de planta rectangular amb la major coberta amb una volta de llunetes i els trams propers al presbiteri amb voltes de creueria així com ho són les laterals; té un transsepte amb cimbori coronat per un cupulí i dues capelles laterals gòtiques. Els seus murs mostren majoritàriament paraments de carreus matussers i irregulars; part d'ells estan arrebossats i pintats en color semblant als carreus, tirant a torrat.
Guarda una llosa sepulcral gòtica del 1430 corresponent al sarcòfag d'un dels senyors de Peramola.
Campanar merament funcional. Té planta gairebé quadrada (2'90 x 3'06 m) i està coronat per una cornisa sobre mènsules i un terrat amb barana metàl·lica. La cel·la queda oberta amb quatre finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi pengen campanes; té una motllura a l'arrencada dels arcs. Els seus murs són de carreus matussers i grans fins a mitja alçada; canvien en el cos superior amb paraments de paredat i modestos carreus a cantoneres; hi destaca un rellotge d'esfera a mitja alçada en la cara sud; no té altre altre element decoratiu, així que aquest esvelt cloquer es mostra completament nu.
Situació: al centre de la façana lateral encarada a migjorn, en l'angle que aquesta fa amb el braç meridional del transsepte.
Alçada: 22'43 metres.
Esveltesa: 7,3
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-15680
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (22-04-2004)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 15-02-2015


 • PERAMOLA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 25-02-2021
  Convertir a PDF