Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Vicenç d'Artedó - ALÀS I CERC (CATALUNYA)

(Referència: 6464)

Alçada del campanar 11.53
Descripció Altitud: 1168 metres.
Església aixecada el 1903 segons projecte de l'arquitecte Calixte Freixa. Consta d'una nau i dos passadissos amb dos pilars quadrats per banda on descansen dos arcs formers de mig punt; un tram central té volta d'aresta i els laterals i el situat sobre el cor tenen voltes de canó; l'absis té planta rectangular; la sagristia es troba sota mateix del cor. Té un petit atri al costat de la sagristia que fa uns 2'75 metres de costat. La façana ocupada en part pel campanar té l'entrada rectangular sota mateix d'ell; una teulada de dos vessants de grans lloses de pissarra negra cobreix les naus.
Dimensions: 11'68 x 4'55 x 6'11 metres de llargada, amplada i alçada respectivament; l'atri quadrat d'uns 2'75 metres de costat queda inclòs en la llargada; l'amplada total amb els dos passadissos sumats és de 8'58 metres.
Campanar de planta gairebé quadrada (3'07 x 3'44 m) amb un sòcol de 2 metres d'alçada de mitjana i d'un gruix de 10 centímetres. Té murs de maçoneria amb tres motllures, una de prima a mitja alçada i les altres dues sota la cel·la, prima la primera i ampla i bossellada la de la base dels finestrals; una modesta cornisa corona el cloquer. La cel·la té quatre finestrals amb arc de mig punt, un a cada cara; una modesta campana penja del que dóna a ponent. Per l'interior, una escala d'obra puja al cor arrapada al mur de l'esquerra; des del cor segueix de paret a paret sobre voltes, estreta i sense barana fins a la cel·la; el sostre pla de l'estança se sustenta sobre bigues de formigó; una trapa àmplia queda oberta al centre d'aquest sostre per accedir a la coberta plana.
Situació: aixecat en l'angle nord-oest del temple formant part de la façana; l'altra mitja façana queda tapada per un edifici adossat.
Alçada: 11'53 metres.
Esveltesa: 3,3
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-15429
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (08-09-2009)
 • 6 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 14-02-2015


 • ALÀS I CERC: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 25-06-2021
  Convertir a PDF