Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Climent de Fórnols - LA VANSA I FÓRNOLS (CATALUNYA)

(Referència: 6456)


Descripció Altitud: 1.285 metres.
Església refeta el 1792 sobre restes romàniques visibles en el mur de ponent, a la portada del segle XIII i a la capçalera. Consta d'una nau coberta amb una volta de canó damunt un arc toral; el presbiteri té volta de creueria. El frontis a ponent té obert un portal amb dues arquivoltes dovellades de mig punt de peces matusseres i amb un bordó que descansa en una imposta damunt els muntants carreuats; la seva posició és desviada a la dreta respecte de l'eix del mur frontal. Els seus murs presenten paraments de maçoneria amb un arrebossat mig perdut.
Guarda una talla de la Mare de Déu dels Àngels del segle XIII i un fragment d'un retaule del gòtic internacional del segle XV dedicat al patró.
Campanar senzill merament funcional. Té planta quadrada (3'60 x 3'60 m) i està coronat per una minsa cornisa formada per la base d'una agulla piramidal de quatre vessants coberta de lloses de pissarra negra. La cel·la queda oberta per quatre finestres d'arc rebaixat, una a cada cara i és l'únic cos que sobresurt de la teulada del temple; hi pengen dues campanes. Els seus murs són com els de tot el conjunt, de maçoneria a mig carreuar; la cel·la té paraments de carreus força plans molt irregulars. Des d'una porta situada a l'esquerra de la façana, s'accedeix a l'escala que puja pel campanar; és d'obra i de fusta el seu tram final,
Situació: angle nord-oest de frontis encarat a ponent; de fet, damunt els peus de la nau desviat lleugerament cap a la banda esquerra, la del nord.
Alçada: 18'17 metres.
Esveltesa: 5
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-15869
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (05-08-2005)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 13-02-2015


 • LA VANSA I FÓRNOLS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 28-02-2021
  Convertir a PDF