Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Romà de Civís - LES VALLS DE VALIRA (CATALUNYA)

(Referència: 6449)


Alçada del campanar 13.47
Descripció Altitud: 1511 metres.
Església rústica bastida el 1791; conserva vestigis del seu passat romànic. Consta d'una nau rectangular amb la capçalera recta a ponent i dues absidioles quadrades; la de tramuntana ha estat eliminada en una remodelació del temple. El portal rectangular obert al mur de migdia té la llinda de fusta; al damunt, una finestra rectangular a mitja alçada i una cornisa angular motllurada. Els seus murs són de petits carreus irregulars, allargassats, mig picats i escairats matusserament a la part baixa, i de maçoneria a la part superior.
Guarda restes de pintures, segurament gòtiques, entrant a la dreta i pujant l'escala del cor, i una pica baptismal romànica amb algun relleu com ara l'estrella de David.
Campanar de base romànica completat segurament al segle XVII; té planta gairebé quadrada (3'90 x 4'35 m) i queda coronat per una minsa cornisa i una teulada piramidal recoberta de lloses de pissarra negra; té quatre vessants amb inflexió a la base La cel·la està oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara, alguna mig tapiada; hi pengen campanes. Els murs mostren paraments de maçoneria mig carreuada; a la base hi ha un portal rectangular. Una escala de fusta, de paret a paret, puja fins a la cel·la.
Situació: mig adossat al mur lateral de llevant fent angle al sud-est del frontis encarat a migdia del qual en sobresurt en gran part.
Alçada: 13'47 metres.
Esveltesa: 3,1
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-15839
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (22-06-2005)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 14-02-2015


 • LES VALLS DE VALIRA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 21-01-2021
  Convertir a PDF