Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Girvès de Castellnou de Carcolze - EL PONT DE BAR (CATALUNYA)

(Referència: 6448)


Descripció Altitud: 1.300 metres.
Església del segle XIII aixecada en estil gòtic inicial, modificada posteriorment. Consta d'una nau de quatre trams, els dos dels extrems coberts amb una volta de canó de mig punt; els dos centrals, més curts, amb voltes de llunetes; els diferents trams estan separats per tres arcs torals de mig punt que descansen en pilastres; té capçalera recta i un cor als peus sobre un embigat de fusta. El frontis que dóna a ponent té obert el portal en arc apuntat dovellat amb una arquivolta; no està ben centrat en l'eix frontal; a la part alta, centrat, s'hi troba un òcul i, per coronament, una cornisa angular. Els murs mostren paraments de paredat amb grans carreus ben escairats a les cantoneres.
Dimensions: 16'87 x 6'00 x 6'40 metres respectivament de llargada, amplada i alçada.
Campanar rústic merament funcional. Té planta rectangular (3'75 x 3'15 m) i està coronat per una cornisa i una agulla piramidal de pissarra amb inflexió a la base. La cel·la està oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara. A la seva base hi ha un pas inferior cobert per una volta de canó més alta que l'arc apuntat; el pas permet obrir camí d'un carrer d'entrada al poble. Els seus murs són de paredat de lloses amb carreus a cantoneres. Per arribar a la cel·la cal pujar al cor i des d'allí fins a dalt s'hi arriba per una escala de fusta.
Situació: adossat al mur de migdia fent angle al sud-oest del frontis encarat a ponent, sobre el portal gòtic de l'entrada al nucli antic del poble.
Alçada: 17'70 metres.
Esveltesa: 4,7
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-15708
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (23-06-2005)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 12-02-2015


 • EL PONT DE BAR: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 24-01-2021
  Convertir a PDF