Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Pere de Bellestar - MONTFERRER I CASTELLBÓ (CATALUNYA)

(Referència: 6433)


Descripció Altitud: 793 metres.
Església reformada a finals del segle XX. Consta d'una nau coberta per un embigat de fusta a dos vessants que descansa sobre un arc diafragma de mig punt situat al centre; els seus murs interiors són de maçoneria de lloses acabats de renovar (2005); la capçalera és recta; té un cancell vidriat amb el cor al damunt sobre un embigat de fusta. El frontis té el portal rectangular amb un marc de fusta fosca; el mur queda dividit en dues zones, en la baixa el parament de pedra vista és de paredat de còdols i lloses; la part alta té plafons emmarcats per bandes horitzontals i verticals de fusta de color marró fosc i els seus paraments són de carreus grans marrons i blancs en disposició irregular. A sota d'una cornisa destacada hi ha un òcul amb marc una mica destacat de pedra blanca.
Dimensions: 14'72 x 4'88 x 6'75 metre respectivament de llargada, amplada i alçada.
Campanar d'època moderna, merament funcional. Té planta gairebé quadrada (3'35 x 3'00 m) i està coronat per una minsa cornisa i per una teulada a dos vessants. A la base hi té un pas obert en arc de mig punt i volta de canó rebaixats i unes grades de pedra per accedir a un nivell més baix al camí que passa per la banda de migdia. Té una finestra baixa al nord amb un ràfec protector. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara i, per sota, a diversos nivells, hi ha algunes espitlleres. Els seus murs de maçoneria barroera de lloses mostra un arrebossat mig perdut.
Situació: fa angle recte amb el frontis encarat a ponent i és pràcticament exempt ja que només està adossat al mur del temple per l'escaire en el seu angle sud-oest.
Alçada: 15'45 metres.
Esveltesa: 4,6
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-15593
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (23-06-2005)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 03-02-2015


 • MONTFERRER I CASTELLBÓ: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 14-08-2020
  Convertir a PDF