Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Esteve de Bar - EL PONT DE BAR (CATALUNYA)

(Referència: 6432)


Alçada del campanar 24.21
Descripció Altitud: 840 metres.
Església aixecada el 1615; fou l'antiga capella del Roser avui convertida en església parroquial. Consta d'una nau coberta amb una volta de creueria acompanyada de capelles laterals i amb un petit cimbori quadrat aixecat al creuer sobre petxines; està capçada per un absis semicircular afegit al primitiu de planta rectangular. El frontis té un portal en arc de mig punt dovellat i marc amb peces de pedra un pèl marronoses ben escairades i unes grades al davant per salvar el desnivell del terreny; un òcul a mitja alçada i, al capdamunt, una cornisa angular amb una finestreta rectangular al dessota del vèrtex superior. Els seus murs són de carreus matussers barrejats amb panys de maçoneria, tot en pedra rogenca.
Campanar senzill coetani del temple. Té un primer cos de planta pràcticament quadrada (3'60 x 3'65 m) que arriba fins a l'alçada de la teulada del temple; al seu damunt n'hi un altre d'octagonal irregular; una fina motllura separa els dos cossos, una altra es troba sota la cel·la i una tercera a l'arrencada dels arcs de les finestres; està coronat per una minsa cornisa i una agulla piramidal de pissarra vuitavada amb una marcada inflexió a la base i amb una llucana a la banda de migjorn. La cel·la està oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara alterna. Els seus murs tenen paraments de petits carreus matussers de pedra rogenca força ben alineats.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple fent angle al sud-est del frontis encarat a llevant.
Alçada: 24'21 metres; al poble diuen que el van mesurar i que els van donar la mesura de 23 metres; dono per definitiu el valor que indico i ho faig amb les reserves que demana la prudència.
Esveltesa: 6,6
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-311
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (23-06-2005)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 13-02-2015


 • EL PONT DE BAR: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 23-01-2021
  Convertir a PDF