Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Andreu d'Aristot - EL PONT DE BAR (CATALUNYA)

(Referència: 6428)


Descripció Altitud: 1150 metres.
Església romànica del segle XII. Consta d'una nau coberta amb una volta de canó; està capçada per un absis semicircular bastit amb carreus irregulars disposats en filades ordenades i obert a la nau per un arc presbiteral de mig punt. El portal que es troba al mur de migdia té un arc de mig punt ben dovellat amb peces grans que descansa sobre unes senzilles impostes motllurades; els brancals són de grans carreus granítics ben escairats. Els seus murs són de carreus matussers de granit disposats en filades; a la part baixa hi té grans blocs de pedra irregulars, tots ells blanquinosos. A la façana sud, ultra el portal hi ha tres finestres d'arc de mig punt emmarcades amb carreus i dovelles ben picades distribuïdes en espais regulars, una d'elles ja en els baixos del campanar.
Dimensions: 14'00 x 5'50 x 9'00 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; des del fons de les fornícules laterals properes a l'absis, l'amplada total fa 7 metres.
Campanar tardà merament funcional. Té planta quadrada (3'30 x 3'30 m) i està coronat per una minsa cornisa i una agulla piramidal amb inflexió a la base recoberta de lloses de pissarra. La cel·la està oberta amb quatre finestres d'arc de mig punt, una a cada cara, sota mateix de la cornisa. Els seus murs mostren paraments de maçoneria i paredat amb carreus matussers a cantoneres. Una escala de fusta que porta al cor segueix per l'interior del campanar fins a la cel·la.
Situació: damunt dels peus del temple fent angle al sud-oest de la façana lateral orientada a migdia.
Alçada: 20'50 metres.
Esveltesa: 6,2
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-15713
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (01-04-2011)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 03-02-2015


 • EL PONT DE BAR: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 24-01-2021
  Convertir a PDF