Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Andreu d'Arcavell - LES VALLS DE VALIRA (CATALUNYA)

(Referència: 6426)


Descripció Altitud: 1300 metres.
Església del 1671 amb restes d'una anterior del XII a l'absis. Consta d'una nau sobrealçada, d'un transsepte i d'un absis semicircular. El portal en arc rebaixat amb marc de lloses mig picades es troba obert al mur del migdia i unes finestres rectangulars al mur dels peus de la nau. Els seus paraments són de paredat de lloses de color marronós en contrast amb els carreus de pedra una mica més clara a les cantoneres.
Guarda una pica baptismal romànica, rodona i sense cap relleu decoratiu; és una de les més grans de les que es troben en aquesta zona.
Campanar merament funcional coetani del temple. Té planta gairebé quadrada (4'30 x 4'40 m) i està coronat per una cornisa i una teulada piramidal de pissarra de silueta un pèl còncava. La cel·la té quatre finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi penja alguna campana; té una motllura a la seva base; de fet, només la cel·la sobresurt dels murs de l'església; en pisos inferiors apareixen finestres sageteres i, a la base, una gran finestra rectangular. Els seus murs tenen paraments de paredat amb carreus a cantoneres, matussers i petits a la part baixa i ben escairats i mitjans de mig cos en amunt; aquests tenen color marró més clar que el de les pedres del mur. Per l'interior hi puja una escala de pedra que va de paret a paret.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple fent angle al sud-oest del mur dels peus de l'edifici encarat a ponent; sobresurt lleugerament del mur lateral de migdia.
Alçada: 22'57 metres.
Esveltesa: 5,1
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-15825
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (01-04-2011)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 03-02-2015


 • LES VALLS DE VALIRA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 08-04-2020
  Convertir a PDF