Inventari de Campanes

Parròquia de Santa Coloma - SIURANA (CATALUNYA)

(Referència: 6387)


Descripció Altitud: 33 metres.
Església neoclàssica del segle XVIII; la data de 1778 figura a la llinda del portal. Consta d'una nau coberta amb una volta de llunetes, de tres capelles laterals per banda i d'un presbiteri poligonal de cinc costats en una capçalera recta. El frontis té un portal rectangular emmarcat per blocs ben picats de pedra blanca, un òcul atrompetat a la part alta i una cornisa angular de teules sobreposades. Els seus murs tenen paraments de carreus a la part baixa, de maçoneria a la resta amb barreja d'algun carreu de pedra fosca; el color que predomina en els seus murs és el torrat.
Conserva diverses pedres amb relleus, algun de figuratiu com el que es troba a la capçalera amb la representació d'un home, i altres amb creus, tots segurament procedents del temple romànic primitiu (segles XII i XIII) i ara incrustats en els murs exteriors; a l'interior, propera a l'entrada, es veu un fragment de làpida sepulcral (segle XIV) amb un escut i part d'una inscripció.
Campanar merament funcional del segle XVIII, època del barroc, però sense cap detall de l'estil. Té planta rectangular (4'14 x 5'85 m) i està coronat per una cornisa i un teulada a dues vessants. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt en dos pisos, a les cares de ponent i llevant, les finestres del pis superior són dues, mentre que a les altres cares només n'hi ha una; en elles hi penja una campana. Aquest nivell es nota que ha estat refet modernament amb carreus ben escairats de pedra clara; els murs inferiors també presenten paraments de carreus però irregulars i de pedra fosca o bé de maçoneria amb un arrebossat deficient.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple fent angle al sud-oest del frontis orientat a migdia.
Alçada: 19'88 metres.
Esveltesa: 3,4
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-20349
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (31-03-2011)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 30-01-2015


 • SIURANA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 01-04-2020
  Convertir a PDF