Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Esteve - LA SELVA DE MAR (CATALUNYA)

(Referència: 6386)
Descripció Altitud: 48 metres.
Església del segle XVI que conserva algunes restes de la primitiva església medieval; mig destruïda el 1936 fou refeta sobretot en la part davantera amb una façana de nova construcció obrada després del 1939. Consta d'una nau coberta amb una volta de canó sobre dos arcs torals de mig punt; està acompanyada de capelles laterals, per una capçalera semicircular, un cancell i un cor als peus que descansa en un arc carpanell. Els murs exteriors estan arrebossats i emblanquinats a la part davantera; l'absis i zones properes els paraments del temps medieval que encara subsisteixen de l'antic edifici mostren un aparell de lloses de pissarra. El frontis té un petit portal de pedra grisa d'arc rebaixat amb carreus als brancals; al damunt d'ell hi ha obertes tres finestres d'arc de mig punt dins d'una gran arcada cega de punt rodó i, més amunt, una rosassa atrompetada de maó vist sota de la cornisa angular.
Conserva una pica baptismal semi-ovoide del segle XIII o XIV en un sol bloc de pedra sobre un peu cilíndric i decorada amb relleus en dos registres. Té un retaule, reproducció de l'antic barroc cremat el 1936, obrat als tallers dels salesians després del 1940.
Campanar dels anys quaranta del segle XX. Té un alt cos de planta quadrada (3'85 x 3'85 m); al segon vuitavat s'hi ubica la cel·la oberta amb finestres en arc de mig punt, una a cada cara, rodejades per un marc que sobresurt escassament; hi pengen campanes. Està coronat per una cornisa motllurada i una teulada piramidal de teules rogenques; té motllures a sota i a sobre de les finestres. Un rellotge d'esfera es troba al capdamunt del cos quadrat en la cara frontal. Els seus murs com al frontis, estan arrebossats i emblanquinats.
Situació: damunt l'ala dreta del temple fent angle al sud-est del frontis encarat a migdia.
Alçada: 26'55 metres.
Esveltesa: 6,9
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-20299
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (31-03-2011)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 30-01-2015


 • LA SELVA DE MAR: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 07-03-2021
  Convertir a PDF