Inventari de Campanes

Ermita de Sant Joan d'Aurós - LA GUINGUETA D'ÀNEU (CATALUNYA)

(Referència: 6214)

Alçada del campanar 8.5
Descripció Altitud: 1250 metres
Església romànica del segle XI molt modificada posteriorment. Consta de tres naus de tres trams cobertes amb una estructura de fusta; estan separades per arcs formers de mig punt i pilars rectangulars; el presbiteri té una coberta baixa amb volta d'aresta; la capçalera és recta en haver desaparegut els tres absis semicirculars romànics primitius. El frontis situat a ponent està arrebossat i emblanquinat; té un portal en arc de mig punt al fons d'una arquivolta igualment en arc de punt rodó amb una imposta senzilla de llosa; hi figura la data del 1910 damunt l'arcada; a l'esquerra, a un baix nivell, hi ha una finestra rectangular. Els seus murs tenen paraments de maçoneria de lloses, barrejada amb còdols; en la major part els panys estan recoberts d'arrebossat i emblanquinats.
Dimensions: 14'70 x 4'40 x 5'60 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total de les tres naus arriba als 11'60 metres. El conjunt de les tres naus té forma rombal, més ampla a la capçalera que als peus; les dimensions donades corresponen a la mitjana de les amplades.
Campanar d'espadanya alçat ben posteriorment al moment d'aixecar el temple. Té un ull de forma rectangular i hi penja una sola campana de mida mitjana. L'estructura és a base de paredat arrebossat i emblanquinat i cobert per una teuladeta de doble vessant. La base té una amplada de dos metres.
Situació: damunt el mur del frontis orientat a ponent, en el mateix vèrtex de la teulada de dos vessants.
Alçada: 8'50 metres.
Protecció Bé inventariat
Identificador: IPA-25514
Autors
 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier; ROIG, Francesca [Entre el seny i la rauxa - Campanars i campanes al Pallars Sobirà - Editorial Fonoll - Juneda] (2014)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (14-06-2016)
 • 3 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 24-06-2016

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  EspadanyaCampana (1)1500ca50.575

 • LA GUINGUETA D'ÀNEU: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 21-05-2022
  Convertir a PDF