Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Narcís - GIRONA (CATALUNYA)

(Referència: 6196)Alçada del campanar 19.23
Descripció Altitud: 70 metres.
Església aixecada cap el 1952. Consta d'una nau de cinc trams coberta amb una volta escassament bufada sobre dos d'ells; una cúpula octagonal sobre trompes cobreix altres dos trams; el cinquè situat als peus l'ocupa un cor que descansa sobre un arc de mig punt. Acompanyen la nau dos passadissos laterals oberts entre les capelles. Està capçada per un absis semicircular amb una modesta girola; tant en aquesta com en la separació de la nau i els passadissos s'hi troben pilars quadrats acompanyats de columnes folrades de peces de ceràmica verda elaborades en tallers de Quart; els murs interiors i exteriors estan tots ells emblanquinats.
Un porxo precedeix el frontis; el cobreix una teulada sobre tres arcs de mig punt peraltats sostinguts per columnetes, aparellades en l'arc central. Una imatge del patró figura encastada al mur sota de la cornisa angular d'aquest porxo. El mur del frontis, per damunt del porxo, té una rosassa calada a mitja alçada i una espadanya d'un ull sense campana al centre de la cornisa angular; una creu la corona; al dessota de la cornisa apareix un fris d'arquets cecs de mig punt.
Dimensions: 29'77 x 7'92 x 12'03 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total de la nau més els passadissos en fa 15'08; la cúpula arriba als 16'44.
Arquitecte: Ignasi Bosch i Reitg (Girona 1910-1985).
Campanar neoromànic coetani del temple. Té planta rectangular (3'80 x 4'15 m) i està coronat per una cornisa motllurada destacada i una teulada a quatre vessants amb una gran creu al cim no inclosa en l'alçada. Els seus murs són de maó vist amb cantoneres arrebossades i pintades de blanc; està decorat amb tres arcs cecs i unes lesenes que recorren tota l'alçada des d'una base de color blanc i un sòcol de carreus grisos. La cel·la queda oberta amb finestres geminades en arc de mig punt a cada cara; té una motllura a la base i un fris d'arquets cecs al capdamunt. Hi pengen dues campanes. Una escala d'obra sobre voltes puja per l'interior a partir del cor.
Situació: adossat a l'angle nord-est del frontis encarat a llevant del qual sobresurt tant com el porxo frontal.
Alçada: 19'23 metres.
Esveltesa: 4,6
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-21397
Autor
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (10-10-2004)
 • Bibliografia (Es pot ordenar per qualsevol dels camps)

  AutorTítolData
  AJUNTAMENT DE GIRONACercavila i penjada de mosques al campanar de l'església de Sant Narcís, i animació amb Jordi Tonietti2014
  10 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor de la fitxa CIURANA i ABELLÍ, Blai
  Actualització 02-10-2021

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetre (en cm)Pes
  Cel·la de campanesLoreto, Maria i Àngela (1)BARBERÍ195966166
  Cel·la de campanesEulàlia, Eugènia i Manuela (2)BARBERÍ195979285

 • GIRONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 26-09-2023
  Convertir a PDF

  Connectats: 40 Visitants: 40 Usuaris: 0