Inventari de Campanes

Ermita Mare de Déu d'Alfinach - PUÇOL (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 5993)


Data de construcció 1998
Descripció Ermitori situat a l'urbanització de Puçol, Alfinach, manat construïr per Mossén Emilio Bayarri, rector fill del poble. Aquest d'estil romànic modernitzat, de una sola nau amb dos absidiòles, decorats amb capitels, a la façana trobem ja el campanar, en aquest cas un senzill cos de campanes, sense cap decoració, amb quatre finestres, tres d'elles ocupades per les campanes, l'alta per un pilar d'estil toscà, i rematat amb un senzill teulat amb veleta.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Estat actual Molt bona, malgrat les campanes, que aquestes es troben instal·lades amb trujes de ferro la qual cosa fa que els murs del campanar es deteriore o es desgasten mtjançant les vibracions que transmeten les trujes de ferro al voltejar, i facilitant el trencament de les mateixes campanes al llarg del temps
Tocs actuals de campanes L'ermita actualment te programats tots els tocs automàtics, de repics de missa diària, festiva o diumenge, difunts home, dona o nounat i per a les festes o extraordinaris queda reservat el vol automàtic de les tres campanes.
Autors de la fitxa de la torre
 • MARTÍNEZ TAMARIT, Pau; MUÑOZ MATE, Sergio (12-12-2014)
 • 7 Fotos
  Fitxes de totes les campanes
  Editor MARTÍNEZ TAMARIT, Pau
  Actualització 24-09-2015

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaAutorsAny fosaDiàmetrePes
  Sala de les campanesCampana (1)PORTILLA, HERMANOS (GAJANO)1999
  Sala de les campanesCampana (2)PORTILLA, HERMANOS (GAJANO)1999
  Sala de les campanesCampana (3)PORTILLA, HERMANOS (GAJANO)1999

 • PUÇOL: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 05-08-2020
  Convertir a PDF