Inventari de Campanes

Ermita de Sant Cristòfor - COCENTAINA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 5866)


Data de construcció Segle XVIII, reconstruïda 1960ca
Descripció L'ermita compta amb una espadanya, situada a la part alta de la façana principal. Aquesta és de molt senzilla factura i sols té una finestra rectangular. Està rematada per una coberta a dos aigües.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Estat actual L'espadanya està en bon estat de conservació. L'estat de la campana es troba en regular estat de conservació, instal·lada a l'espadanya de l'ermita amb truja de ferro de la casa Roses. Té cigonyal per voltejar-la i un batall lligat.
Campanes Té una campana, fosa l'any 1960 als tallers de la foneria Roses d'Atzeneta d'Albaida i va ser donada a l'ermita de Sant Cristòfor per la Penya Auto Motorista Contestana. La mateixa foneria Roses va confeccionar la truja de ferro i la va instal·lar a l'espadanya de l'ermita.
Tocs actuals de campanes Volteig manual per mitjà d'una cadena unida al cigonyal.
Intervencions L'espadanya sembla una construcció recent, possiblement dels anys 60 del segle XX. En 1960 es va fondre la campana.
Propostes Vist l'estat en que es troba la campana deuria ser restaurada, netejant el bronze i canviant la truja de ferro per altra de fusta de perfil tradicional valencià. El batall es deu reforçar amb un cable de seguretat. En cas de mecanització sols s'admetrà un motor d'impuls.
Autors
 • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentació de la campana] (27-02-2017)
 • 3 Fotos
  Fitxes de totes les campanes
  Editor ALEPUZ CHELET, Joan
  Actualització 13-03-2017

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  EspadanyaSant CristòfolROSES ATZENETA19603526

 • COCENTAINA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 02-12-2020
  Convertir a PDF