Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Miquel - CIUTADILLA (CATALUNYA)

(Referència: 5403)

Alçada del campanar 22.3
Descripció Altitud: 515 metres.
Església del gòtic tardà del segle XVI. Consta d'una nau de tres trams coberta amb una volta de creueria; té la capçalera recta amb una rosassa. Els seus murs són de carreus matussers i irregulars al frontis amb un portal rectangular amb marc filetejat, una finestra triangular amb arc apuntat situada a mitja alçada, un motllura horitzontal a la part superior que va de banda a banda i, al centre, una cornisa angular motllurada que es converteix en horitzontal als extrems; té quatre permòdols esculpits sota la cornisa distribuïts al llarg d'ella.
Guarda un sarcòfag en un arcosoli amb les restes dels Guimerà, els senyors feudals del lloc; una pica baptismal octagonal sobre peu helicoïdal i una porta barroca a la capella del Santíssim.
Campanar coetani del temple. Té planta rectangular irregular (perímetre 16'92 m) amb un segon cos aixamfranat on hi ha ubicada la cel·la amb el mur posterior fent angle obtús còncau. Unes motllures ornen el cos de la cel·la; sota finestrals n'hi ha dues amb el rellotge d'esfera entre elles en la cara frontal, una altra es troba a l'arrencada dels arcs dels finestrals; està coronat per una cornisa motllurada i una teulada gairebé plana amb pinacles de bola als angles. La cel·la queda oberta amb finestrals en arc de mig punt en cada cara; hi pengen campanes. Els seus murs són de carreus ben escairats i regulars de pedra marronosa,
Situació: damunt l'ala dreta del temple fent angle al sud-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 22'30 metres.
Esveltesa: 5,2
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-29749
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (22-08-2001)
 • 5 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 18-04-2016


 • CIUTADILLA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 21-04-2021
  Convertir a PDF