Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Josep Obrer del Raval - ALGEMESÍ (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 5079)


Data de construcció 1970
Autors de la documentació PÉREZ ALARCÓN
Descripció La torre es localitza a la part posterior del temple. És de planta cuadrada amb una sola finestra oberta per a les campanes, dividida en dos per un ferro i amb un balcó davant. Al interior compta amb una escala que puja fins les campanes, amb finestres per a que entre la llum. Remata la torre una creu
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Estat actual El campanar està en un bon estat de conservació, pintada de blanc al exterior mentre que el interior compta amb els mínims elements per pujar fins les campanes. Aquestes estan instal·lades amb truges de ferro, una dins del campanar damunt de l'escala i dos a la finestra. Totes compten amb motors de vol continu i les dos menudes amb electromall, mentre que la gran és un martell amb imant. La mitjana no volteja per trencament del motor de vol continu.

Les tres deurien ser baixades de la torre per iniciar els treballs de restauració del conjunt, netejant-les per dins i fora i mecanitzant amb motors d'impulsos i electromall en el cas de la campana gran.
Campanes Compta amb tres campanes. La primera es trova en el interior de la Sala de les Campanes, dedicada a Sant Francesc Xavier. Va ser fosa per a les Misioneres de la Divina Providència i en abandonar aquestes el convent, es va donar a la parròquia. La mitjana va ser fosa en 1940 per els Hnos. ROSES de Silla, ubicada originalment a l'espadanya de les Escoles Pies de la localitat. Com que estava destinada a una escola la van dedicar a Sant Tarcisi, xiquet màrtir dels primers temps del Cristianisme. Al igual que l'anterior va ser donada a la Parròquia de Sant Josep. Tan sols la gran ha estat fosa per la parròquia en 1998 als tallers dels Hnos PORTILLA de Gajano (Cantabria) i dedicada al seu titular.
Tocs actuals de campanes Els tocs es realitzen amb els repics i vols de les tres campanes.
Autors
 • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentació de la torre] (08-10-2012)
 • ALEPUZ CHELET, Joan; SARRIÓ ANDRÉS, Pau (06-02-2014)
 • 6 Fotos
  Fitxes de totes les campanes
  Editor LLOP i BAYO, Francesc
  Actualització 04-02-2019

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  Sala de les CampanesSant Francesc Xavier (1)ROSES ATZENETA19604449
  Sala de les CampanesSant Tarcisi (2)ROSES, HERMANOS (SILLA)19404553
  Sala de les CampanesSant Josep Obrer (3)PORTILLA, HERMANOS (GAJANO)199868182

 • ALGEMESÍ: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 20-10-2020
  Convertir a PDF