Inventari de Campanes

Església de la Puríssima Concepció - SOLLANA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 5044)


Data de construcció Principis del XIX
Descripció El temple compta amb dos campanars simètrics enmarcant la façana princial de l'església. Són de planta rectangular i dos cossos, el primer sense decoració, mentre que el segon compta amb quatre finestres per les campanes i quatre pilastres toscanes per cara. Sobre aquest trobem una balustrada amb pinacles. Per pujar compta amb una escala de ferro a la torre dreta, accedint pel teulat de l'església al campanar esquerre.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Estat actual Es troben en un bon estat de conservació, encara que cal netejar un poc per dins els dos campanars, ja que hi han restes de fragments caiguts i altres. La campaneta es troba en un bon estat, ubicada al campanar esquerre amb truja de ferro de la casa Manclús i cigonyal per tocar-la al vol.
Campanes L'any 1954 es va fer una campana, encarregada pel rector D. Rafael Rodríguez a la casa Hnos. Roses de Silla (València). Compta amb inscripcions referents al Primer Centenari del Dogma de la Inmaculada Concepció. Posteriorment la casa Manclús va substituir la truja de fusta per altra de ferro i rodaments nous.
Tocs actuals de campanes La campana es volteja manualment amb cigonyal des dels peus del campanar.
Intervencions El temple es va reconstruir entre finals del segle XVIII i principis del XIX, seguint l'estil neoclàsic del moment. Seguint els valors de l'armonia i proporció es va optar per dos campanars simètrics de senzilla factura, alçats amb rajola.

Autors de la fitxa de la torre
 • ALEPUZ CHELET, Joan (29-07-2014)
 • 6 Fotos
  Fitxes de totes les campanes
  Editor ALEPUZ CHELET, Joan
  Actualització 05-08-2014

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaAutorsAny fosaDiàmetrePes
  Campanar EsquerreMaria Jesús (1)ROSES, HERMANOS (SILLA)19544346

 • SOLLANA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 20-01-2020
  Convertir a PDF