Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Ramon de Coma-Ruga - EL VENDRELL (CATALUNYA)

(Referència: 4835)


Alçada del campanar 27.39
Descripció Altitud: 8 metres.
Església aixecada entre el 1956 i el 1957. Consta de tres naus, les laterals més baixes que la central. El frontis té un portal rectangular amb un fris d'arcs cecs al seu damunt i un òcul amb gelosies a mitja alçada; tot ell es troba situat sota d'un porxo escàs format per un gran arc de punt rodó que ho aixopluga; per coronament, una senzilla cornisa angular. Altres dos òculs, també amb gelosies, es troben en les ales, un a cadascuna d'elles amb unes finestres d'arc de mig punt al seu dessota. Les cantoneres del mur del frontis són de pedra i la part baixa està decorada amb uns contraforts en forma de grans volutes; els seus murs estan arrebossats i pintats d'un color groc pàl·lid.
Guarda un retaule modern fet d'un mosaic realitzat per Santiago Padrós i Elías de Terrassa (1918- 1971).
Campanar coetani del temple. Té un primer alt cos de planta gairebé quadrada (4'70 x 4'90 m) bastit amb murs de maó arrebossats i pintats com el frontis de color groc pàl·lid; està coronat per una destacada cornisa i una teulada de peces rogenques al centre de la qual s'aixeca una torrella de planta quadrada de caires aixamfranats amb petits contraforts en forma de volutes a la base de cada xamfrà; és en ella on s'hi ubica la cel·la oberta amb quatre finestrals d'arc de mig punt, un a cada cara, i amb baranes metàl·liques; la cobreixen una cornisa motllurada amb un tambor poc alt al damunt i una cúpula apuntada de vuit sectors triangulars irregulars de perfil sinuós coberta de rajola clara.
Situació: adossat al mur lateral de llevant molt proper a l'angle sud-est del frontis encarat a migjorn, gairebé exempt.
Alçada: 27'39 metres.
Esveltesa: 5,5
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-5475
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (06-11-2003)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 03-06-2015


 • EL VENDRELL: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 23-09-2020
  Convertir a PDF