Inventari de Campanes

Parròquia de la Passió del Senyor - VALÈNCIA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 1288)


Data de construcció 1958
Autors Luis COSTA SERRANO
Descripció L'església està enclavada en el carrer Miguel Parets, 1, del barri construït per l'Obra sindical de la llar, el mateix que el complex parroquial. Constitueix una de les poques excepcions de l'arquitectura religiosa, en estar exempta, situada en una gran plaça i envoltada d'amplis espais. Des de lluny es pot observar ja el caràcter sagrat de l'edifici, a causa del seu gran pòrtic cobert als peus de l'església, i la torre quadrangular situada a l'esquerra de la seua façana principal i dos grans relleus situats en aquesta façana referents a la Passió del Senyor. De manera tradicional, s'ha resolt la planta, que és rectangular, de tipus basilical, molt allargada. El presbiteri ocupa el fons de la nau i està elevat diversos graons sobre el nivell de la resta del temple. açò fa que resulte allunyat el que, unit a la gran longitud de la nau, dificulta la participació activa dels fidels en els actes litúrgics. El més característic d'aquesta església és el gegantesc mural que ocupa tota la paret del fons del presbiteri, representant la Passió. la composició del fresc és excel·lent i la tècnica i realització adequada. l'església destaca, a més, pels seus materials dignes i la sumptuositat en les proporcions. WWW.VALENCIA.ES (04-11-2016)
Torre moderna de planta cuadrada i dos cosos, el primer amb unes finestres per il·luminar el interior i el segon de fàbrica de rajola amb dos finestres per a les campanes, rematant amb una cornisa i una creu el campanar.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Autors de la fitxa de la torre
 • ALEPUZ CHELET, Joan (16-06-2012)
 • RUBIO CONSTANT, Raúl (19-12-2015)
 • 30 Fotos
  Fitxes de totes les campanes
  Editor LLOP i BAYO, Francesc
  Actualització 04-11-2016

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaAutorsAny fosaDiàmetrePes
  Sala de campanesSant Pau de la Creu (1)ROSES, HERMANOS (SILLA)1960226
  Sala de campanesSanta Maria (2)ROSES, HERMANOS (SILLA)19604656
  Sala de campanesEl Crist (3)ROSES, HERMANOS (SILLA)196082319

 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 12-08-2020
  Convertir a PDF