Inventari de Campanes

Ermita de Sant Josep - Urbanització Hendaya - L'ELIANA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 10948)


Data de construcció 1970ca
Descripció L'ermita té una espadanya, situada a un lateral de la façana principal. Té una única finestra amb arc de mig punt i frontó triangular amb teulada de teula a dos aigües.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Estat actual L'estat de conservació de l'espadanya és bo. La campana està instal·lada a ella amb truja de ferro de la foneria Manclús i cigonyal amb cable per a voltejar-la manualment des dels peus de la torre. El batall està lligat i dotat amb cable de seguretat.
Campanes Té una campana, característicament industrial i de fabricació seriada. Així al mig té elements genèrics com ara una creu, un Cor de Jesús i la marca de fàbrica. La seua fosa es pot situar al voltant de la dècada dels 70.
Tocs actuals de campanes La campana es volteja manualment.
Propostes Cal canviar la truja de ferro actual de la campana per altra de fusta de perfil tradicional local. Es podria mecanitzar amb motor d'impuls, no obstant això es recomana conservar el toc manual.
Autors
 • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentació de la campana] (10-01-2021)
 • 2 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor ALEPUZ CHELET, Joan
  Actualització 10-01-2021

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  EspadanyaCampana (1)MANCLÚS, SALVADOR1970ca5072

 • L'ELIANA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 16-10-2021
  Convertir a PDF