Inventari de Campanes

Ermita de Santa Llúcia - IBI (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 10398)

Descripció L'ermita és de nau única, amb capelles entre els contraforts en el costat dret. La nau mesura 18,50m. x 5,10m. Està estructurada amb quatre arcs diafragmes apuntats i sostre a dos vessants lluït d'algeps. En el costat dret, té capelles entre contraforts accedint-se per arcs de mig punt rebaixats; les capelles es comuniquen entre si per obertures en els contraforts, facilitant una deambulaciò paral·lela a la nau principal; la capella pròxima a la testera s'ocupa amb la sagristia. En el costat esquerre només es conserva les dos capelles pròxima a la capçalera, la resta forma part de la casa de l'ermità. Revestiment interior a base d'algeps blanc. (text arreplegat del llibre: ``LAS ERMITAS DE LA PROVÍNCIA DE ALICANTE DE RAMÓN CANDELES ORGILES´´).
L'Ermita esta unida a la casa de l'ermità de dos plantes, la construcció esta de la qual assentada davall els fonaments del castell vermell del segle XV aproximadament. La primera planta és el saló menjador amb ximenera i accés a la cuina i al pati on es troben les antigues restes del conegut castell vermell.
Al campanar s'accedix per dins de la casa a la segona planta, on al final de les escales es troba davant una porta i una xicoteta rampa on de seguida s'accedix al campanar i a mà dreta del fi de les escales es troba una espècie de saleta d'estar, dos habitacions i el bany.
El xicotet campanar és de planta quadrada amb sostre de canyes amb bigues de fusta i té en ell dos vans, el principal amb una xicoteta campana i el segon va a la part dreta, mes xicotet, buit.
Protecció Bé immoble de rellevància local
Identificador 03.27.079-004
Autors
 • GARCÍA MARTÍNEZ, Víctor (15-12-2012)
 • GARCÍA MARTÍNEZ, Víctor (13-12-2019)
 • 13 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor ÁLVARO MUÑOZ, Mari Carmen; LLOP i BAYO, Francesc
  Actualització 16-12-2019

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  EspadanyaCampana (1)PALLÉS, YSIDRO (BARCELONA)18624037

 • IBI: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 21-04-2021
  Convertir a PDF