Inventari de Campanes

Ermita de Sant Vicent Ferrer - LES COVES DE VINROMÀ (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 10176)


Data de construcció Segle XVII
Descripció L'ermita disposa d'una senzilla espadanya que corona la façana principal de l'edifici. És una construcció de pedra tallada en sillars i raloja que disposa d'una única finestra amb arc de mig punt. El remat és lleugerament triangular i està coronat amb una creu.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Estat actual L'estat de conservació de l'espadanya és bo. La campana està instal·lada a l'espadanya de l'ermita. Conserva la instal·lació tradicional amb la truja de fusta de perfil tradicional local. Aquesta té algunes parts reforçades amb xapa metàl·lica. Disposa de batall lligat i dotat amb un cable per repicar des de l'interior de l'església.
Campanes Té una campana, fosa l'any 1695 i d'autor desconegut. Porta una inscripció que es correspon amb una aclamació dedicada a la Mare de Déu per reafirmar la seua Immaculada Concepció, que quan va ser fosa la campana encara no estava definida com a dogma.
Tocs actuals de campanes La campana es repica manualment des de l'interior de l'ermita.
Intervencions L'ermitori es va construir al segle XV al lloc on segons la tradició havia predicat el Sant. El seu aspecte actual és resultat de diverses reformes efectuades als segles XVII i XIX, dins de les quals es construiria o reformaria l'espadanya.
Propostes La instal·lació de la campana és tradicional i per tant s'ha de conservar i restaurar en la mesura de les possibilitats. En cas de no ser possible la restauració de la truja, per motius de seguretat, es podria canviar per altra d'idèntiques formes.
Autors
 • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentació de la campana] (22-07-2019)
 • 2 Fotos
  Fitxes de totes les campanes
  Editor ALEPUZ CHELET, Joan
  Actualització 01-08-2019

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  EspadañaMaria (1)16955072

 • LES COVES DE VINROMÀ: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 25-10-2020
  Convertir a PDF