L'Antònia (1) - Parròquia de Sant Martí Bisbe - L'ALEIXAR - CATALUNYA

(Referència 9860)

Localització Campanar
FonedorPOMEROL, RAMÒN E HIJO (REUS)
Any fosa 1886
Descripció ADORATE DOMINUM ... FECIT NOS. FUNDIDA EN REUS POR RAMON POMEROL E HIJO 1886
Truja Fusta
Estat actual La campana presenta el jou de fusta original, i els ferratges necessaris per posar-hi una palanca de fusta (com la que té la campana major) per ventar-la a distància.
Presenta un batall excessivament petit, amb corda per al repicó manual.
Presenta igualment un electromall excessivament gruixut, que posa en perill imminent de trencament de la campana, degut al seu volum. Generalment es posa un electromall amb la bola del mateix diàmentre que el gruix de la campana en el seu punt de batuda, i aquest és aproximadament el doble.
Almenys tingueren el detall, segurament involuntari, de posar-lo a l'altre costat de la palanca absent, amb la qual cosa es podria ventar manualment en cas necessari.
Propostes No sols cal conservar el jou de la campana, sinó que aquest ha de servir de model per restaurar les altres dues amb jou de ferro.
Protecció Tant la campana com la seva instal·lació tradicional haurien de ser protegides, incloent-les en l'Inventari de Patrimoni Moble.
Valoració Campana interessant. Cal documentar-la en cas de trencament abans de la seua refosa.
Notes Orientada a l'oest, representa la nota Mi. Sembla que estava ubicada al campanaret de la façana, però que en ser malmesa la que hi havia al campanar durant la guerra civil, la hi van traslladar. Beneïda el juny de 1900, "siendo padrinos Tomas Salvat Alcalde y Francisca Cavallé , esposa del juez y José Vallvé, teniente alcalde y Teresa Trilles esposa del concejal Bros". Informació treta de la pàgina web de l'Ajuntament de L'Aleixar
Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
Actualització 13-11-2015
1 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 25-10-2020
  Convertir a PDF