Campana nova de les hores, EulÓlia (B) - Parr˛quia de Santa EulÓlia - ESPARREGUERA - CATALUNYA

(ReferŔncia 9384)

Localitzaciˇ c˙pula del campanar
DiÓmetre 70
Pes real 250
FonedorPORTILLA, HERMANOS (GAJANO)
Any fosa 2018
Descripciˇ Campana de nova factura, de noves inscripcions i decoracions, per substituir la campana hist˛rica de les hores, esquerdada i deixada com a peša de museu.
La campana nova, que no duu cap referŔncia a l'anterior, porta una imatge de Santa EulÓlia en el mig, amb el text " ✱ EUL└LIA ✱ ". TambÚ en el mig, per˛ en la part posterior hi figura l'anagrama dels Amics del Campanar d'Esparreguera amb el text "AAC / Esparreguera" i baix "PONCELLA FRESCA I XAMOSA QUE ENAMORA ELS SERAFINS SANTA EUL└LIA GLORIOSA, VETLLEU PELS ESPARREGUERINS! ".
TambÚ en el mig hi figures per una banda tres campanes i per sota una imatge del segle XIX de la Immaculada Concepciˇ, una sargantana, habitualment signe de refosa d'una campana anterior (la qual cosa, afortunadament, no s'ha complert en aquesta), aixÝ com la marca de fÓbrica dels fonedors de la manera habitual: el segell de fÓbrica "HERMANOS PORTILLA / CA / GAJANO CANTABRIA" i una inscripciˇ incisa " ✱ Abel Portilla ✱ / me Fecit (peixet) / N║ 2".
Al mig peu de la campana hi figura " ✱ A TOTES LES PERSONES QUE M'HEU FET POSSIBLE ✱ "
Per contra d'all˛ habitual en campanes, s'utilitzen accents i comes. La campana tÚ un aspecte d'anys cinquanta, sense representar ni l'estŔtica ni les tipografies del nostre temps.
No s'ha documentat l'any de fosa.
Terš (T) (2 cordons)
(2 cordons)
(garlanda de triangles invertits)
Mig (M) (00) (Santa EulÓlia) / " ✱ EUL└LIA ✱ "
(03) (anagrama dels Amics del Campanar d'Esparreguera "AAC / Esparreguera") / "PONCELLA FRESCA I XAMOSA / QUE ENAMORA ELS SERAFINS / SANTA EUL└LIA GLORIOSA, / VETLLEU PELS ESPARREGUERINS! "
(06) (3 campanes) / (Immaculada)
(08) (Sargantana)
(09) (marca de fÓbrica monotip) ("HERMANOS PORTILLA / CA / GAJANO CANTABRIA" " ✱ Abel Portilla ✱ / me Fecit (peixet) / N║ 2" (incÝs)
Mig peu (MP) (2 cordons)
" ✱ A TOTES LES PERSONES QUE M'HEU FET POSSIBLE ✱ "
(2 cordons)
Peu (2 cordons)

Autors

Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualitzaciˇ 14-02-2018
8 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VAL╚NCIA
  Campaners de la Catedral de ValŔncia
  Buscar campana, campanar, poblaciˇ, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  ę Campaners de la Catedral de ValŔncia (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 06-07-2020
  Convertir a PDF