Campana d'hores (B) - Parròquia dels Sants Joans - QUATRETONDA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència 879)

Localització Tercer cos del campanar
Diàmetre 101
Altura del bronze 50
Vora 7,5
Pes aproximat 597
Any fosa 1889
Descripció La campana té una inscripció al terç, situada entre cordons amb el nom de l'alcalde del moment i la data de fosa: "SE FUNDIO SIENDO ALCALDE CONSTANTINO BENAVENT ANO 1889".
Anses Anses no antropomòrfiques.
Terç (T) (cordó)
"SE FUNDIO SIENDO ALCALDE CONSTANTINO BENAVENT ANO 1889"
(cordó)
Tocs tradicionals de campanes Tocava exclusivament les hores.
Tocs actuals de campanes Toca les hores.
Truja Biga de fusta.
Estat actual L'estat de conservació és bo i està fixada a una biga de fusta situada al centre del tercer cos de la torre. Està mecanitzada amb electromall monofàsic. De la seua ansa batallera penja la campana dels quarts.
Mecanismes de toc (09) Electromall
Intervencions La campana va ser fosa l'any 1889. El fet que figure el nom de l'alcalde permet intuir que l'Ajuntament les va adquirir amb la finalitat de servir de campanes de rellotge.
Propostes La campana ha de conservar els usos que té actualment i en cap cas s'instal·larà amb truja per voltejar. Seria convenient canviar l'electromall intern per altre exterior.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs
Valoració Cal incloure-la en l’inventari Genera de Béns Mobles. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser reemplaçada per una altra campana de distinta afinació
Instal·lació La instal•lació és original cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els toc manual.

Autors de la documentació

 • MOLLÀ i ALCAÑIZ, Salvador-Artemi (29-03-1992)
 • MONTELL TORMO, Isaac (20-02-2016)
 • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentació de la campana] (30-01-2020)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 19-04-2020
9 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 15-01-2021
  Convertir a PDF